Virtuaalikirja

Luokassamme käytetään ahkerasti Book Creator-sovellusta. Mutta mitä uutta se tuo oppimiseen paperivihkoon verrattuna? Ajatusleikkinä hieman oppimisen tallentamisen historiaa, hyvine ja huonoine puolineen.

Sanomalehtiviikko

Tänään tutkailimme oppilaiden kanssa päivän Etelä-Saimaata. Annoin oppilaille pareittain tai pienissä ryhmissä tehtäväksi etsiä lehdestä heidän mielestään mielenkiintoisimman artikkelin. Tämän jälkeen oppilaat ottivat artikkelista kuvan Ipadilla ja lähettivät sen Showbien kautta minulle. Kasasin kuvat Explain Everythingin kautta samalle dialle ja kävimme niitä yhdessä läpi.

Näillä mennään

Julkaistu , Samuli

Luokka 6a Lappeenrannan Lavolan koulusta aloitti Taped-hankkeen (tablet-pedagogiikka) innolla. iPadit olivat meille tuttuja työvälineitä, sillä koulumme yhteiset padit olivat olleet ahkerassa käytössä jo viidennellä luokalla. Nyt meillä oli vihdoin mahdollisuus käyttää padeja päivittäisessä opiskelussa ja lisäksi kantaa laite päivän päätteeksi kotiin. Käytössämme on nyt yhdeksän iPad miniä ja 13 iPad kakkosta. Lisäksi opettajalla käytössä on MacBook Air kannettava ja Apple-tv. Tässä blogissa tulen kertomaan hyviä ja haasteellisia kokemuksia ipadien käytöstä oppimisen avustajana.

Haaksirikko

Mitä tapahtuu, kun luokallinen oppilaita haaksirikkoutuu 15 kuukaudeksi autiolle saarelle? Sujuuko yhteistyö vai toistetaanko Kärpästen herran tapahtumat? Siitä otimme selvää Saarella-pelin avulla.