Puhuin aiemmin siitä, kuiinka padi välineenä motivoi tekemään asioita huomattavasti perinteisiä keinoja tehokkaammin. Tässä on eräs esimerkki tarinasta, joka vei kirjottajansa mukanaan - tarkoitus oli tehdä pieni tarina ja kiinnittää huomiota johtolauseisiin - Peppi kuitenkin innostui kirjoittamisesta sen verran, että tarinaa kirjoiteltiin kotona ja keskittyminen tarinaan koulussa oli täydellistä. Kirjoitusvirheisiin en puuttunut ja tarina on alkuperäisessä muodossaan. Tässäpä teille Pepin tarina ja kuva Tohvelista ja Tahvelista, olkaa hyvät!
Tohveli ja Tahveli
 
Olipa kerran Tohveli ja Tahveli. He olivat myyriä ja  kavereita. Yksipäivä Tohveli oli kävelyllä, etsimässä voikukkaa soppaansa. Myös Tohveli oli etsimässä voikukkaa piirakkaansa molemmat näkivät vaaleanpunaisen kukapuun alla yhden kirkkaan ja kauniin voikukan! Tohveli ja Tahveli huusivat yhteen ääneen VOIKUKKA! Tohveli ryntäsi ja huusi ilosta. Myös Tahveli juoksi ja vihelsi ilosta. Molemmat saivat kiinni voikukasta mutta Tohveli huomasi että voikukka oli myös Tahvelin kädessä Tohveli: Mitä sinä tällä voikukalla teet? Tahveli: no mitä itse teet tällä voikukalla?! Tohveli ja Tahveli alkoi kinastella he kinastelivat tunnin ja sitten toisenkin tunnin he kinastelivat niin kovin ettei Tohveli ja Tahveli eivät huomanneet pienen pentä hiiri lasta joka etsi päivän varjoa hiiri huudahti VOIKUKKA! Sitten hiiri käveli voikukan kanssa kotikoloonsa.
 
Kun Tohveli ja Tahveli lopetti kinastelun he huomasivat että voikukka oli poissa. Sitten Tohveli sanoi: tehtäisikö niin että ei enään riideltäisi vaan mennään tekemään soppaa ja piirakkaa ilman voikukkaa. Tahveli riemastui ja sanoi:käytetään päärynää piirakkaan. Tohveli ja Tahveli kävelivät kotiin Tahveli sanoi matkalla: Minnekköhän se voikukka katosi?Minä keksin! sanoi Tohveli: Jos me riidellään niin tuuli vie sen aina joten ei kannata riidellä. Sitten Tahveli mietti hetken ja sanoi: Voihan se olla totta. Kun kaverukset olivat päässyt perille niin Tahveli sanoi: Sinulla on kaunein näkemäni talo koskaan!!! Tohveli punastui ja sanoi: Kiitos on hauskaa kuulla jos toinen sanoo kivasti:) Tahveli oli juuri istumassa keinutuoliin niin Tohveli huusi kaukaa ÄLÄ! Tahveli ihmetteli ja sanoi: enkö saa istua? Ei kuulunut vastausta mutta Tahveli ei siitä välittänyt vaan sanoi: Täällä on niin siistiä verrattuna minun kolooni. Ei kuulunut vastausta silloin Tahveli huolestui ja meni keittiöön miksi Tohveli ei vastaa? Sanoi Tahveli. Tohvelia ei näkynyt keittiössä eikä pesuhuoneessa eikä olohuoneessa eikä eteisessä Tahveli alkoi itkeä häntä harmitti koska hän ei löytänyt Tohvelia silloin nariseva ovi avautui hiljaan ja kummittelevasti mutta oven takana olinkin Tohveli kastelukannu kädessään.
 
Tahveli sanoi ja halasi: missä ihmeessä olit! etsin sinua kaikkialta Tohveli alkoi nauraa olin kastelemassa kukkia! Tahveli kummasteli ja sanoi no miksi en saa istua keinutuolissasi?! Tohveli mietti hetken ja sanoi en minä tietääkseni sinua kieltänyt Tahveli:No miksi huusit ÄLÄ! Tohveli alkoi nauraa tosi kovaa niin kovaa että Tahvelin piti laittaa kädet korville ja silmät kiinni kun Tohveli lopetti naurun hän sanoi:en minä sitä sinulle sanonut! Tahveli kummasteli ja tuijotti Tahvelia hyvin kummallisella ilmeellä Tahveli ei saanut yhtäkään sanaa suustaan. Tohveli:minä huusin siksi ÄLÄ! Koska jätti ampiainen oli juuri menossa kauneinpaan kukkaseeni. Tahveli oli silti ihmeissään että miksi Tohveli ei vastannut mutta sitä Tahveli ei ehtinyt sanoa koska juuri sillä hetkellä sama hiiri joka oli ottanut voikukan tuli ikkunasta sisään voikukka kädessään. Tohveli ja Tahveli katsoivat ihmeellisinä toisiinsa silloin pikkuhiiri sanoi Oliko tämä voikukka teidän näin teidän kauniin kukka puun alla riitelemässä ja minä etsin silloin päivänvarjoa ja näin juuri sopivan kukkasen päivän varjoksi mutta kun nyt jo hämärtää en tarvitse sitä enää joten voitte ottaa sen Tohveli ja Tahveli kiittelivät pikkuhiirtä. Kun pikkuhiiri lähti niin Tohveli ja Tahveli alkoi tekemään voikukka päärynä piirasta ja voikukka soppaa kun ruoat olivat valmiit he pyysivät ystäviä kylään illalliselle heidän moni ystävä tuli käymään ensin tuli hiiriperhe sitten tuli herra kilpikonna sitten tuli herra varis ja sitten tuli pieni pikkulintu kaikki söivät mahansa täyteen kaikki kysyivät reseptiä kun Tohveli ja Tahveli kertoivat reseptin kaikki vieraat tekivät sitä aina siitä tuli maailman kuulu resepti
 
Toimittaja: 
Miika Miinin
Kuvat: 
Peppi
Teksti: 
Peppi

Avainsanat: