Uudessa opetussuunnitelmassa 2016 ohjelmointi on nostettu esille jo alaluokilta lähtien. Tarkoitus ei liene ohjata ekaluokkalaisia ammattikoodareiksi, vaan lähinnä tutustuttaa ohjelmoinnin ja komentorivien alkeisiin. Luokassamme on pelattu Fix The Factory- nimistä sovellusta, jossa robottia ohjataan tehtaassa yksinkertaisin käskyin, milloin kulkemaan eteenpäin, milloin kääntymään jne.

Uudessa opetussuunnitelmassa 2016 ohjelmointi on nostettu esille jo alaluokilta lähtien. Tarkoitus ei liene ohjata ekaluokkalaisia ammattikoodareiksi, vaan lähinnä tutustuttaa ohjelmoinnin ja komentorivien alkeisiin. Luokassamme on pelattu Fix The Factory- nimistä sovellusta, jossa robottia ohjataan tehtaassa yksinkertaisin käskyin, milloin kulkemaan eteenpäin, milloin kääntymään jne. Toisin sanoen robotille annetaan visuaalinen komentojono, jota seuraamalla se selvittää tiensä ulos tasosta.  Sovellus on mielestäni hyvä keino tutustua siihen, mitä ohjelmointi pohjimmiltaan tarkoittaa, eli tietokoneelle tai vastaavalle laitteelle jollakin tavalla syötettäviä toimintaohjeita. Sovellus on osittain ilmainen. Maksullinen versio vapauttaa loput lukituista tasoista.

Luokassamme nopeimmat selvittivät ilmaistasot parissa päivässä ja selvästi huomasi, että tietokonepelejä pelanneille homma oli nopeasti hanskassa. Peliä soveltuu mielestäni  kokeiltavaksi jo ekaluokalta lähtien.